Konzum smanjio udjel na šibenskom području

Bez autora
May 25 2010

Vijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijelo je odluku o smanjenju osnovne referentne stope s 5,46 na 3,79 posto, a privremene osnovne referentne stope s 4,3 na 2,95 posto. Te će se stope primjenjivati od 1. lipnja ove godine, s obzirom na to da se stope tijekom godine mijenjaju, ako prosječna kamatna stopa na trezorske zapise u posljednja tri mjeseca te razlika referentnih stopa u euro-zoni odstupaju za više od 15 posto od posljednjeg utvrđenog prosjeka. Sukladno privremenim pravilima o državnim potporama, kojima se hrvatskim poduzetnicima omogućuje lakši pristup kapitalu u razdoblju gospodarske krize, privremena osnovna referentna stopa utvrđena je umanjivanjem osnovne referentne stope za 22 posto. Razlika između referentne stope i privremene referentne stope predstavlja državnu potporu.

Konzum smanjio udjel na šibenskom područjuVijeće Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) donijelo je odluku o smanjenju osnovne referentne stope s 5,46 na 3,79 posto, a privremene osnovne referentne stope s 4,3 na 2,95 posto, navodi se u priopćenju AZTN-a od utorka.

Te će se stope primjenjivati od 1. lipnja ove godine, s obzirom na to da se stope tijekom godine mijenjaju, ako prosječna kamatna stopa na trezorske zapise u posljednja tri mjeseca te razlika referentnih stopa u euro-zoni odstupaju za više od 15 posto od posljednjeg utvrđenog prosjeka.

Sukladno privremenim pravilima o državnim potporama, kojima se hrvatskim poduzetnicima omogućuje lakši pristup kapitalu u razdoblju gospodarske krize, privremena osnovna referentna stopa utvrđena je umanjivanjem osnovne referentne stope za 22 posto. Razlika između referentne stope i privremene referentne stope predstavlja državnu potporu.

Vijeće AZTN-a utvrdilo je da je Konzum raskidom ugovora o zakupu za Samoposluživanje Vodice potpuno proveo sve strukturne mjere koje mu je Agencija naložila rješenjem o uvjetno dopuštenoj koncentraciji Konzum/Lokica iz prosinca 2008.

Cilj strukturnih mjera bio je smanjenje tržišnog udjela Konzuma na području Šibenika, Vodica i Murtera.

Agencija je također donijela odluku o dopuštenosti koncentracije u elektroničkim medijima, kojom Multicomb iz Ivanca preuzima kontrolu nad radijskim nakladnikom Radio Ivanec.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik